WK Beach Volleyball in Apeldoorn

Van 26 juni t/m 5 juli wordt het WK Beach Volleyball in Nederland georganiseerd. De wedstrijden worden gehouden in verschillende steden, waaronder ook Apeldoorn.

Apeldoorn Volleyball stad

Apeldoorn is misschien wel de meest volleybal-gezinde stad van Nederland. De mannen- en vrouwenteams van volleybalclub Dynamo zijn actief in de hoogste nationale divisies en veel oud-internationals zijn afkomstig van de club. Onder anderen toernooidirecteur Bas van de Goor en beachvolleybal legendes Richard Schuil en Reinder Nummerdor speelden voor de Apeldoornse club.

Stadion Marktplein Apeldoorn

De wedstrijden in Apeldoorn worden gespeeld op het Marktplein. Op het sfeervolle plein in het centrum van de stad komt een tijdelijk stadion met een capaciteit van 2.000 zitplaatsen.

Aan het Marktplein grenst het moderne stadhuis van Apeldoorn en in de omgeving bevinden zich vele winkels, bars en restaurants. In Apeldoorn worden 35 poulewedstrijden gespeeld, acht zestiende finales, vier achtste finales en twee kwartfinales.

Het stadion is een goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het Marktplein ligt op tien minuten lopen van Apeldoorn Centraal Station. Voor wie toch met de auto komt, bevindt zich een parkeerplaats onder het Marktplein.

Restaurant De Bon Vivant

20131022-_MG_6328

Een dagje WK Volleyball combineren met gezellig uit eten gaan? Restaurant De Bon Vivant in Apeldoorn wilt u graag deze optie bieden. Ons restaurant bevindt zich op 5 min. afstand van de wedstrijden.

Ons gezellige Restaurant is al sinds 1994 op de vorstelijke Loolaan en beschikt daarmee over een Top locatie in Apeldoorn. Onze keuken werkt met ”streekgerechten” en beschikt over verschillende specialiteiten. Ook kunt u bij ons gratis parkeren voor de deur. Zie hier onze menukaart.