IMG_0456
Keukenbrigade

Chefkok

Leon

Mijn naam is Leon. Ik ben 46 jaar en al 26 jaar werkzaam als kok in de horeca. De Bon Vivant was het eerste restaurant waar ik mijn loopbaan ben begonnen om nu als chefkok terug te keren, maakt de spreekwoordelijke cirkel rond.

Sous chef 

Gerben

Gerben is 1 september j.l. bij De Bon Vivant begonnen. Zijn enthousiasme, stralende ogen  en creativiteit zijn welkom en wij zijn heel blij dat hij de keukenbrigade versterkt.

Zelfstandig werkend kok

Ewoud

Hallo ik ben Ewoud, 29 jaar, en werk in middels 10 jaar bij De Bon Vivant.

Ik ben zelfstandig werkend kok en in mijn vrije tijd tour ik graag met de motor.

Zelfstandig werkend kok i.o.

Chef

Ik ben nu 18, maar op mijn 14e ben ik begonnen in de horeca. Eerst als bijbaantje, en ik vond het zo leuk dat ik besefte dat ik verder wilde binnen dit vakgebied. Ik ben begonnen in de bediening en de afwas. Af en toe mocht ik bijspringen in de keuken en dat vond ik het allereukste. Ik wilde mij verdiepen in de keuken en in september van dit jaar, 2022,  ben ik in de keuken begonnen als leerling kok. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met muziek maken èn luisteren.

Khalil, Chef, David, Kaj, Mahmoud 3
Keukenhulp

Kaj, nog heel even 17, is er even tussenuit geweest in de coronatijd. Gelukkig miste hij de (werk)sfeer van De Bon Vivant en is hij na zijn examen mei j.l. weer bij ons komen werken. Ondertussen is hij begonnen met een studie bij Aventus

Bediening
Team bediening 3

Gastheer

Patrick

Mijn naam is Patrick, 32 jaar.
Toen ik 15 was begon ik bij de Bon vivant als afwasser. Snel daarna zei de Chef ‘je mag ook hier je stage doen als leerling kok’. Koken vond ik leuk, maar de bediening sprak mij meer aan. Vervolgens heb ik de opleiding voor gastheer gedaan. Ik beleef veel plezier aan het omgaan met gasten.
Ik heb de gastheer opleiding afgerond en ben doorgegaan in het vak. Op dit moment ben ik de manager in het restaurant en ben ik leermeester, waar ik trots op ben. Ik geniet van elke dag weer naar het werk te gaan.
Mijn hobby’s zijn het weer in de gaten houden, bardienst draaien bij de voetbal en met vrienden weg.

Gastvrouw

Michelle

Mijn naam is Michelle, 20 jaar jong en ik ben gastvrouw. Ik ben ooit begonnen met een bijbaantje in de horeca, wat al snel een allesomvattende parttime baan werd. Nu werk ik vol trots en met veel passie in de horeca. Mijn droom is dan ook om mijn eigen horecabedrijf in de toekomst te runnen. Ik heb veel interesse in het bestuderen van o.a. wijnen en wil hier graag veel over leren. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met vrienden en vind ik koken en nieuwe recepten uitproberen erg leuk

Bediening

David

 

Mijn naam is David en ik ben 17 jaar en ben net begonnen op het Cibap in Zwolle. Ik vind het leuk om achter de bar en in de bediening te werken. Ik voetbal bij Robur et Velocitas en game daarnaast graag

Mijn naam is Abel, ik ben 21 jaar en werk nu voor mijn tweede jaar bij De Bon Vivant. Dit doe ik in combinatie met de opleiding meewerkend horeca ondernemer, waar ik nu in mijn laatste jaar zit. Ik vind dat de gast altijd op nummer een moet staan. Ik wil de gast in de watten leggen in combinatie van wijnen, met een leuk verhaaltje, maar ook met wisselende cocktails.
Naast de bediening werk ik één dag per week in de keuken, maar ik kan ook in de moestuin, achter het restaurant, te vinden zijn, die we sinds dit jaar weer nieuw leven hebben in geblazen.

Bediening

Bart

Ik ben Bart en werk sinds juni 2018 bij de Bon Vivant. Ik vind het top om hier te werken vanwege het contact met de gasten en het geweldig gezellige team. Ik studeer geneeskunde in Groningen. Als ik tijd over heb doe ik aan roeien. Ondanks de afstand, blijf ik, af en toe, met veel plezier bij De Bon Vivant werken.

Bediening

Chiel

Ik werk een paar momenten in de week met veel plezier in de bediening. Daarnaast ben ik gestart met de opleiding accountancy aan het Windesheim in Zwolle. Rugby is mijn uitlaatklep en sinds kort ben ik, samen met vrienden trainer en coach van de Mini’s. Leerzaam en leuk. als ik tijd over heb ga ik heel graag uit.

Bediening

Marieke

1Wim Eilander 4
Vinoloog

Wim Eilander

Eigenaressen gastvrouwen
1Astrid en Janet 4

Astrid Westdorp en Janet Eilander

Een droom werd een kans!

Aan de Loolaan staat een prachtig pand; dé droomlocatie voor een restaurant.

Het heeft dan ook al 25 jaar deze bestemming. Eerst een pannenkoekenhuis en later de Franse keuken met als specialiteit de wildgerechten.

Zo’n 18 jaar geleden kwamen we er zelf voor het eerst, we kwamen er vaak, vierden er bijzondere feesten en diners en liepen er dagelijks langs. Mijmerend met het idee het zelf eens te mogen uitbaten. Op een vergelijkbare, maar toch ook weer op een hele andere manier. Ik ben er gaan werken, parttime en af en toe de catering; met veel plezier!  De passie voor de horeca kreeg hier nog meer vorm.

Overdag de zaak gaan runnen, als een “shop in een shop”, dat werd ons plan! Samen met Astrid werd dat plan steeds serieuzer. Dobberend op een bootje in Friesland besloten we dat het moest gaan gebeuren. Met de eigenaren gingen we daarom in september hierover in gesprek.

Zij hoorden ons idee met interesse aan. Ze waren verrast, maar voor hen vielen meteen de puzzelstukjes in elkaar. Overdag zou kunnen, maar zij besloten ons iets anders voor te leggen; de Bon Vivant overnemen!

Een bijzondere kans om onze dromen waar te maken en ervoor te gaan!

Na overleg met onze gezinnen hebben we “ja! ” gezegd op deze bijzondere uitdaging en willen er een  fantastisch en gezellig Frans restaurant van maken!

Vol enthousiasme zijn we van start gegaan met alle voorbereidingen en op 1 maart ontvangen we de sleutel. Daarna een vlotte metamorfose en vanaf 18 maart gaan we open!

We hebben zin om iedereen daar te ontmoeten, dus we zeggen graag;

“We zien elkaar in De Bon Vivant!”

Bienvenue!

Astrid & Janet