Keukenbrigade
Keukenbrigade

Chefkok

Leon

Mijn naam is Leon Klopman. Ik ben 44 jaar en al 25 jaar werkzaam als kok in de horeca. De Bon Vivant was 25 jaar geleden het eerste restaurant waar ik mijn loopbaan ben begonnen om nu als chefkok terug te keren, maakt de spreekwoordelijke cirkel rond.

 

Zelfstandig werkend kok

Chiel

Mijn naam is Chiel Volkers. Jaren geleden hier in de afwas begonnen. Daarna met de koksopleiding begonnen, waarvoor ik nog een stagejaar bij De Bon Vivant heb gewerkt. Nu ben ik als afgestudeerd zelfstandig werkend kok weer hier aan de slag.

Zelfstandig werkend kok

Ewoud

Hallo ik ben Ewoud Roode 27 jaar, en werk in middels 9 jaar bij De Bon Vivant.

In 2018 heb ik mijn niveau 3 diploma behaald, en werk nu als zelfstandig werkend kok. In mijn vrije tijd tour ik graag met de motor.

Leerling kok

Gwen

Ik ben Gwen Hilberts, 20 Jaar en werk sinds september 2017 bij de Bon Vivant. Eerst als leerling kok en vanaf juni 2020 als zelfstandig werkend kok.
Mijn hobby’s zijn Airsoft, sporten, koken, met muziek bezig zijn en feestjes geven.
Ik heb sinds mijn 4de levens jaar diabetes en kan dit zelf allemaal regelen en bijhouden, verder woon ik in een leuk huisje en heb ik een oudere zus een vader en moeder en 2 katten en een hond.
Ik zie mezelf voor de komende 10 jaar nog in de horeca staan, maar zou daarna misschien toch wel naar de KN Landmacht gaan of bij de Politie.

Keukenhulp

Kaj

Ik ben Kaj Courage. Al toen ik heel klein was hielp ik mijn moeder graag in de keuken. Bakken, braden, koken, lekkere dingen maken vind ik erg leuk. Na de HAVO wil ik graag naar de hotelschool. Bij De Bon Vivant werk ik naast school en rugby en heb ik het erg naar mijn zin. In de afwas ben ik begonnen, inmiddels werk ik als keukenhulp. Hartstikke leuk en de koks leren mij er een hele hoop.

Bediening
Teamfoto bediening 1e keus

Gastheer

Patrick

Mijn naam is Patrick Viets, 30 jaar.
Toen ik 15 was begon ik bij de Bon vivant als afwasser. Snel daarna zei de Chef ‘je mag ook hier je stage doen als leerling kok’. Koken vond ik leuk, maar de bediening sprak mij meer aan. Vervolgens heb ik de opleiding voor gastheer gedaan. Ik beleef veel plezier aan het omgaan met gasten.
Ik heb de gastheer opleiding afgerond en ben doorgegaan in het vak. Op dit moment ben ik de manager in het restaurant en ben ik leermeester, waar ik trots op ben. Ik geniet van elke dag weer naar het werk te gaan.
Mijn hobby’s zijn het weer in de gaten houden, bardienst draaien bij de voetbal en met vrienden weg.

Bediening

Lucas

Ik ben Lucas Nak, 21 jaar oud en werk sinds kort bij De Bon Vivant in de bediening. Ik heb het ontzettend naar mijn zin en dit hoop ik te laten doorschijnen als ik aan het werk ben. Ik ben net een jaar terug uit Australië. Daar heb ik mijn liefde voor muziek weer hervonden en ben daar volop mee bezig en hoop hier in de toekomst mee door te gaan.

Bediening

Vivian

Hoi, mijn naam is Vivian, 22 jaar. Ik studeer Kunst en Economie aan de HKU in Utrecht. Ik heb een jaar in Utrecht op kamers gewoond, maar nu woon ik sinds kort weer in Apeldoorn in een leuk huisje met mijn vriend. Deze september begin ik aan mijn minor Liberal Arts in Zwolle. Ik zal naast mijn studie jullie met een glimlach bedienen.
In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met wielrennen, kamperen, reizen (vaak in combinatie met elkaar), schilderen en lezen. Daarnaast heb ik veel planten in mn huis staan, die ik met liefde verzorg. Al wordt dit soms verstoord door mijn twee katten die de planten omgooien of opeten.

Sinds april werk ik nu bij de Bon Vivant en ik voel me hier erg thuis. Hopelijk jullie ook. Tot snel!

Bediening

Bart

Ik ben Bart Giezeman en werk sinds juni 2018 bij de Bon Vivant. Ik vind het top om hier te werken vanwege het contact met de gasten en het geweldig gezellige team. Na het behalen van mijn VWO diploma, studeer ik nu geneeskunde in Groningen. Eerder deed ik aan zwemmen en triathlon, maar sinds mijn verhuizing ben ik gaan roeien. Daarnaast fiets, zwem en loop ik nog regelmatig hard. Ondanks dat ik niet meer om de hoek woon, blijf ik met veel plezier bij De Bon Vivant werken.

Bediening

Michelle

Mijn naam is Michelle Durand, 18 jaar jong en ik doe ervaring op als gastvrouw voor mijn opleiding bij De Bon Vivant. Ik ben ooit begonnen met een bijbaantje in de horeca, wat al snel een allesomvattende parttime baan werd. Nu werk ik vol trots en met veel passie in de horeca. Mijn droom is dan ook om mijn eigen horecabedrijf in de toekomst te runnen. Ik heb veel interesse in het bestuderen van o.a. wijnen en hoop hier komend jaar bij De Bon Vivant veel over te leren. In mijn vrije tijd vrije tijd ga ik er graag op uit met vrienden en vind ik koken en nieuwe recepten uitproberen erg leuk

Bediening

Mees

Ik ben Mees Vosbeek, 19 jaar oud en werk sinds mei 2019 bij De Bon Vivant. Dit doe ik nu als bijbaan naast mijn studie Industrieel ontwerpen aan de Technische Universiteit in Delft. Ik werk graag bij De Bon Vivant en wil dit nog een tijdje combineren naast mijn studie. Buiten het studeren en werken om vind ik het leuk om te surfen of te roeien in Delft.

Bediening

Tijmen

Ik ben Tijmen Hendriks, 20 jaar oud en ik kom uit Apeldoorn. Naast het werken in de horeca vind ik het erg leuk om met vrienden op pad te gaan. Ook vind ik de wereld van wijnen erg interessant en hou ik me er veel mee bezig. Op mijn 14e ben ik ooit begonnen als ober bij een Spaans tapasrestaurant. Dit heb ik een aantal jaar als bijbaan naast school gedaan. Nadat ik de HAVO heb afgerond heb ik een jaar de hogere hotelschool in Maastricht gedaan. Momenteel studeer ik aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Zo nu en dan werk met veel plezier bij De Bon Vivant.

Bediening

Carlinde

Ik ben Carlinde Meijer, 18 jaar oud en ik werk sinds oktober 2020 bij De Bon Vivant. Vorig jaar heb ik mijn gymnasium diploma gehaald en ben ik zojuist gestart met de studie fysiotherapie in Utrecht. Ik houd erg van thee, behalve het laatste slokje, die drink ik nooit op. Naast het werken in de horeca ben ik vaak te vinden bij mijn vrienden of familie en houd ik erg van gezelligheid.

Bediening

Niobe

Ik ben Niobe Nunoo en ik werk sinds september 2020 bij De Bon Vivant. In mijn vrije tijd houd ik mij vooral bezig met het maken van muziek en dat doe ik met veel plezier. Daarnaast houd ik van gezelligheid en ik spreek dan ook vaak met vrienden af. Lezen vind ik ook leuk. Ik zit nu in 5 VWO van het Christelijk Lyceum. Ik vind het belangrijk te doen wat ik leuk vind en dat is het praten met mensen. En dat is nu precies waarom ik bij De Bon Vivant werk!

Teamfoto compleet 1e keus
Een droom werd een kans!

Aan de Loolaan staat een prachtig pand; dé droomlocatie voor een restaurant.

Het heeft dan ook al 25 jaar deze bestemming. Eerst een pannenkoekenhuis en later de Franse keuken met als specialiteit de wildgerechten.

Zo’n 18 jaar geleden kwamen we er zelf voor het eerst, we kwamen er vaak, vierden er bijzondere feesten en diners en liepen er dagelijks langs. Mijmerend met het idee het zelf eens te mogen uitbaten. Op een vergelijkbare, maar toch ook weer op een hele andere manier. Ik ben er gaan werken, parttime en af en toe de catering; met veel plezier!  De passie voor de horeca kreeg hier nog meer vorm.

Overdag de zaak gaan runnen, als een “shop in een shop”, dat werd ons plan! Samen met Astrid werd dat plan steeds serieuzer. Dobberend op een bootje in Friesland besloten we dat het moest gaan gebeuren. Met de eigenaren gingen we daarom in september hierover in gesprek.

Zij hoorden ons idee met interesse aan. Ze waren verrast, maar voor hen vielen meteen de puzzelstukjes in elkaar. Overdag zou kunnen, maar zij besloten ons iets anders voor te leggen; de Bon Vivant overnemen!

Een bijzondere kans om onze dromen waar te maken en ervoor te gaan!

Na overleg met onze gezinnen hebben we “ja! ” gezegd op deze bijzondere uitdaging en willen er een  fantastisch en gezellig Frans restaurant van maken!

Vol enthousiasme zijn we van start gegaan met alle voorbereidingen en op 1 maart ontvangen we de sleutel. Daarna een vlotte metamorfose en vanaf 18 maart gaan we open!

We hebben zin om iedereen daar te ontmoeten, dus we zeggen graag;

“We zien elkaar in De Bon Vivant!”

Bienvenue!

Astrid & Janet