Chefkok

Wim

Ik ben Wim Bilderbeek, 59 jaar. Ik ben nu 16 jaar chef-kok bij de Bon Vivant. Ik ben getrouwd en wij hebben 2 dochters. Voorheen heb ik bij de Keizerskroon, Malle Jan en Vale Ouwe gewerkt.
Ik fiets altijd graag naar mijn werk, door weer en wind, om mijn hoofd leeg te maken. Op mijn vrije dagen ga ik met mijn vrouw graag naar Noordwijkerhout, heerlijk uitwaaien.

Wim, Matthew en Ewoud werken ondertussen al 7 jaar samen en onderdeel van het vaste team.

Sous-chef

Matthew

Mijn naam is Matthew, souschef bij de Bon Vivant. Al sinds 2008 zet ik mij in om voor u als gast een heerlijke culinaire avond te verzorgen. Passie en creativiteit zijn mijn drijfveren, waarbij mijn voorkeur met name ligt bij het bereiden van voorgerechten, desserts en patisserie.

Als ik niet aan het koken ben, trek ik er graag op uit. Stilzitten is namelijk niets voor mij! Verre reizen maken, snowboarden en motorrijden zijn mijn favoriete bezigheden.

Zelfstandig werkend kok

Ewout

Hallo ik ben Ewoud Roode 25 jaar, en werk in middels 7 jaar bij De Bon Vivant, samen met Wim, Matthew en Patrick. Afgelopen jaar heb ik mijn niveau 3 diploma behaald, en werk nu als zelfstandig werkend kok. In mijn vrije tijd tour ik graag met de motor.

Gastheer

Patrick

Mijn naam is Patrick Viets, 29 jaar.
Toen ik 15 was begon ik bij de Bon vivant als afwasser. Snel daarna zei de Chef ‘je mag ook hier je stage doen als leerling kok’. Koken vond ik leuk, maar de bediening sprak mij meer aan. Vervolgens heb ik de opleiding voor gastheer gedaan. Ik beleef veel plezier aan het omgaan met gasten.
Ik heb de gastheer opleiding afgerond en ben doorgegaan in het vak. Op dit moment ben ik de manager in het restaurant en ben ik leermeester, waar ik trots op ben. Ik geniet van elke dag weer naar het werk te gaan.
Mijn hobby’s zijn het weer in de gaten houden, bardienst draaien bij de voetbal en met vrienden weg.

Bediening

Katienke

Ik ben Katienke van Bussel en ben 26 jaar oud. Ik werk nu al ruim zes jaar bij De Bon Vivant.
Op dit moment ben ik bezig met het afronden van de master Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit, met als specialisatie het burgerlijk recht. Naast mijn werk en studie kunt u mij vinden bij volleybalvereniging Blok-EVC in Vaassen. Met veel passie en plezier speel ik met het eerste dames team in de promotieklasse. Team De Bon Vivant is een gepassioneerd en gezellig team! Ik nodig u van harte uit om dit te komen ervaren.

Bediening

Tijmen

Ik ben Tijmen Hendriks, 20 jaar oud en ik kom uit Apeldoorn. Naast het werken in de horeca vind ik het erg leuk om met vrienden op pad te gaan. Ook vind ik de wereld van wijnen erg interessant en hou ik me er veel mee bezig. Op mijn 14e ben ik ooit begonnen als ober bij een Spaans tapasrestaurant. Dit heb ik een aantal jaar als bijbaan naast school gedaan. Nadat ik de HAVO heb afgerond heb ik een jaar de hogere hotelschool in Maastricht gedaan. Momenteel werk ik sinds de zomer met veel plezier bij De Bon Vivant als Gastheer/Maître. Ik zal dit full time blijven doen tot en met de zomer. Na de zomer ga ik weer de hogere hotelschool doen. Tot die tijd zal ik de avonden voor u met een glimlach verzorgen!

Bediening

Bart

Ik ben Bart Giezeman, 18 jaar oud en werk sinds juni 2018 bij de Bon Vivant. Ik vind het top om hier te werken vanwege het contact met de gasten en het leuke team. Naast dat ik bij de Bon Vivant werk zit ik op school op het Christelijk Lyceum Apeldoorn aan de jachtlaan, waar ik volgend jaar mijn examen in ga.

Leerling kok

Gwen

Ik ben Gwen Hilberts, 18 Jaar en werk sinds september 2017 bij de Bon Vivant als leerling kok niveau 3 bij het ROC Aventus.
Mijn hobby’s zijn Airsoft, sporten, koken, met muziek bezig zijn en feestjes geven.
Ik heb sinds mijn 4de levens jaar diabetes en kan dit zelf allemaal regelen en bijhouden, verder woon ik in een leuk huisje en heb ik een oudere zus een vader en moeder en 2 katten en een hond.
Ik zie mezelf voor de komende 10 jaar nog in de horeca staan, maar zou daarna misschien toch wel naar de KN Landmacht gaan of bij de Politie.

Leerling kok

Joey

Mijn naam is Joey van den Nieuwendijk.
Ik ben zeventien jaar. En werk als leerling kok bij de Bon Vivant.
Ik volg hier trots mijn opleiding tot zelfstandig werkend kok. Ik werk hier al 6 maanden
En ik vind het hartstikke leuk om te leren en ervaring op te mogen doen. Ik focus mij op de garnituren, de groentes, vegetarische en hoofd gerechten. En dat allemaal met heel veel liefde en passie voor dit vak.
Mijn hobby’s zijn uit eten gaan, muziek luisteren en zwemmen.

Bediening

Mees

Ik ben Mees Vosbeek, 18 jaar oud en werk sinds mei 2019 in de bediening bij De Bon Vivant. Dit doe ik met veel plezier. Ik zit in 6 VWO op het Christelijk Lyceum en na dit jaar wil ik naar de Technische Universiteit.
In mijn vrije tijd doe ik aan wedstrijdzwemmen.

Bediening

Vivian

Hoi, mijn naam is Vivian, 21 jaar. Ik studeer Kunst en Economie aan de HKU in Utrecht. Ik heb een jaar in Utrecht op kamers gewoond, maar nu woon ik sinds kort weer in Apeldoorn in een leuk huisje met mijn vriend. Deze september begin ik aan mijn minor Liberal Arts in Zwolle. Ik zal naast mijn studie jullie met een glimlach bedienen.
In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met wielrennen, kamperen, reizen (vaak in combinatie met elkaar), schilderen en lezen. Daarnaast heb ik veel planten in mn huis staan, die ik met liefde verzorg. Al wordt dit soms verstoord door mijn twee katten die de planten omgooien of opeten.

Sinds april werk ik nu bij de Bon Vivant en ik voel me hier erg thuis. Hopelijk jullie ook. Tot snel!

Een droom werd een kans!

Aan de Loolaan staat een prachtig pand; dé droomlocatie voor een restaurant.

Het heeft dan ook al 25 jaar deze bestemming. Eerst een pannenkoekenhuis en later de Franse keuken met als specialiteit de wildgerechten.

Zo’n 18 jaar geleden kwamen we er zelf voor het eerst, we kwamen er vaak, vierden er bijzondere feesten en diners en liepen er dagelijks langs. Mijmerend met het idee het zelf eens te mogen uitbaten. Op een vergelijkbare, maar toch ook weer op een hele andere manier. Ik ben er gaan werken, parttime en af en toe de catering; met veel plezier!  De passie voor de horeca kreeg hier nog meer vorm.

Overdag de zaak gaan runnen, als een “shop in een shop”, dat werd ons plan! Samen met Astrid werd dat plan steeds serieuzer. Dobberend op een bootje in Friesland besloten we dat het moest gaan gebeuren. Met de eigenaren gingen we daarom in september hierover in gesprek.

Zij hoorden ons idee met interesse aan. Ze waren verrast, maar voor hen vielen meteen de puzzelstukjes in elkaar. Overdag zou kunnen, maar zij besloten ons iets anders voor te leggen; de Bon Vivant overnemen!

Een bijzondere kans om onze dromen waar te maken en ervoor te gaan!

Na overleg met onze gezinnen hebben we “ja! ” gezegd op deze bijzondere uitdaging en willen er een  fantastisch en gezellig Frans restaurant van maken!

Vol enthousiasme zijn we van start gegaan met alle voorbereidingen en op 1 maart ontvangen we de sleutel. Daarna een vlotte metamorfose en vanaf 18 maart gaan we open!

We hebben zin om iedereen daar te ontmoeten, dus we zeggen graag;

“We zien elkaar in De Bon Vivant!”

Bienvenue!

Astrid & Janet