IMG_0456
Keukenbrigade

Chefkok

Leon

Mijn naam is Leon. Ik ben 44 jaar en al 25 jaar werkzaam als kok in de horeca. De Bon Vivant was 25 jaar geleden het eerste restaurant waar ik mijn loopbaan ben begonnen om nu als chefkok terug te keren, maakt de spreekwoordelijke cirkel rond.

Sous chef 

Thijs

Thijs is 1 juli j.l. bij De Bon Vivant begonnen. Zijn enthousiasme en creativiteit zijn welkom en wij zijn heel blij dat hij de keukenbrigade versterkt.

Zelfstandig werkend kok

Ewoud

Hallo ik ben Ewoud, 28 jaar, en werk in middels 10 jaar bij De Bon Vivant.

In 2018 heb ik mijn niveau 3 diploma behaald, en werk nu als zelfstandig werkend kok. In mijn vrije tijd tour ik graag met de motor.

Khalil, Chef, David, Kaj, Mahmoud 3
Keukenhulp

Keukenhulp

Chef

Bediening
Team bediening 3

Gastheer

Patrick

Mijn naam is Patrick, 31 jaar.
Toen ik 15 was begon ik bij de Bon vivant als afwasser. Snel daarna zei de Chef ‘je mag ook hier je stage doen als leerling kok’. Koken vond ik leuk, maar de bediening sprak mij meer aan. Vervolgens heb ik de opleiding voor gastheer gedaan. Ik beleef veel plezier aan het omgaan met gasten.
Ik heb de gastheer opleiding afgerond en ben doorgegaan in het vak. Op dit moment ben ik de manager in het restaurant en ben ik leermeester, waar ik trots op ben. Ik geniet van elke dag weer naar het werk te gaan.
Mijn hobby’s zijn het weer in de gaten houden, bardienst draaien bij de voetbal en met vrienden weg.

Gastvrouw i.o.

Michelle

Mijn naam is Michelle, 19 jaar jong en ik doe ervaring op als gastvrouw voor mijn opleiding bij De Bon Vivant. Ik ben ooit begonnen met een bijbaantje in de horeca, wat al snel een allesomvattende parttime baan werd. Nu werk ik vol trots en met veel passie in de horeca. Mijn droom is dan ook om mijn eigen horecabedrijf in de toekomst te runnen. Ik heb veel interesse in het bestuderen van o.a. wijnen en hoop hier komend jaar bij De Bon Vivant veel over te leren. In mijn vrije tijd vrije tijd ga ik er graag op uit met vrienden en vind ik koken en nieuwe recepten uitproberen erg leuk

Bediening

David

 

Mijn naam is David en ik ben 16 jaar. Ik zit in het examenjaar van de HAVO. Ik vind het leuk om achter de bar te werken en leer iedere keer bij in de bediening, wat ik leuk én spannend vindt. Ik voetbal bij Robur et Velocitas en game daarnaast graag.

Vanaf september 2021 ben ik onderdeel van De Bon Vivant team. Vanuit mijn opleiding tot Horecaondernemer loop ik stage in de bediening en heb ik mijn plek veroverd. Juiste aandacht voor onze gast staat bovenaan en ik vind het leuk om mijn kennis van wijnen daarbij uit te dragen. Daarnaast heb ik een enorme liefde voor het maken van cocktails. De nodige ingrediënten zijn aangeschaft, nu probeer ik mijn collega’s hierin te stimuleren.

Bediening

Bart

Ik ben Bart en werk sinds juni 2018 bij de Bon Vivant. Ik vind het top om hier te werken vanwege het contact met de gasten en het geweldig gezellige team. Na het behalen van mijn VWO diploma, studeer ik nu geneeskunde in Groningen. Eerder deed ik aan zwemmen en triathlon, maar sinds mijn verhuizing ben ik gaan roeien. Daarnaast fiets, zwem en loop ik nog regelmatig hard. Ondanks dat ik niet meer om de hoek woon, blijf ik met veel plezier bij De Bon Vivant werken.

Bediening

Chiel

Ik werk een paar momenten in de week met veel plezier in de bediening. Daarnaast volg ik VWO op het KSG. Mijn HAVO diploma heb ik binnen en ik vind het behoorlijk pittig nu. Rugby is mijn uitlaatklep en sinds kort ben ik, samen met vrienden trainer en coach van de Mini’s. Leerzaam en leuk. als ik tijd over heb ga ik heel graag uit.

Bediening

Marieke

Bediening

Lars

1Wim Eilander 4
Vinoloog

Wim Eilander

Eigenaressen gastvrouwen
1Astrid en Janet 4

Astrid Westdorp en Janet Eilander

Een droom werd een kans!

Aan de Loolaan staat een prachtig pand; dé droomlocatie voor een restaurant.

Het heeft dan ook al 25 jaar deze bestemming. Eerst een pannenkoekenhuis en later de Franse keuken met als specialiteit de wildgerechten.

Zo’n 18 jaar geleden kwamen we er zelf voor het eerst, we kwamen er vaak, vierden er bijzondere feesten en diners en liepen er dagelijks langs. Mijmerend met het idee het zelf eens te mogen uitbaten. Op een vergelijkbare, maar toch ook weer op een hele andere manier. Ik ben er gaan werken, parttime en af en toe de catering; met veel plezier!  De passie voor de horeca kreeg hier nog meer vorm.

Overdag de zaak gaan runnen, als een “shop in een shop”, dat werd ons plan! Samen met Astrid werd dat plan steeds serieuzer. Dobberend op een bootje in Friesland besloten we dat het moest gaan gebeuren. Met de eigenaren gingen we daarom in september hierover in gesprek.

Zij hoorden ons idee met interesse aan. Ze waren verrast, maar voor hen vielen meteen de puzzelstukjes in elkaar. Overdag zou kunnen, maar zij besloten ons iets anders voor te leggen; de Bon Vivant overnemen!

Een bijzondere kans om onze dromen waar te maken en ervoor te gaan!

Na overleg met onze gezinnen hebben we “ja! ” gezegd op deze bijzondere uitdaging en willen er een  fantastisch en gezellig Frans restaurant van maken!

Vol enthousiasme zijn we van start gegaan met alle voorbereidingen en op 1 maart ontvangen we de sleutel. Daarna een vlotte metamorfose en vanaf 18 maart gaan we open!

We hebben zin om iedereen daar te ontmoeten, dus we zeggen graag;

“We zien elkaar in De Bon Vivant!”

Bienvenue!

Astrid & Janet