Close up Thijs, Ewoud, Leon
Keukenbrigade

Chefkok

Leon

Mijn naam is Leon Klopman. Ik ben 44 jaar en al 25 jaar werkzaam als kok in de horeca. De Bon Vivant was 25 jaar geleden het eerste restaurant waar ik mijn loopbaan ben begonnen om nu als chefkok terug te keren, maakt de spreekwoordelijke cirkel rond.

 

Sous chef 

Thijs

Thijs is 1 juli j.l. bij De Bon Vivant begonnen. Zijn enthousiasme en creativiteit zijn welkom en wij zijn heel blij dat hij de keukenbrigade versterkt.

Zelfstandig werkend kok

Ewoud

Hallo ik ben Ewoud Roode 28 jaar, en werk in middels 10 jaar bij De Bon Vivant.

In 2018 heb ik mijn niveau 3 diploma behaald, en werk nu als zelfstandig werkend kok. In mijn vrije tijd tour ik graag met de motor.

Khalil, Chef, David, Kaj, Mahmoud 3
Keukenhulp

Keukenhulp

Kaj

Ik ben Kaj Courage. Al toen ik heel klein was hielp ik mijn moeder graag in de keuken. Bakken, braden, koken, lekkere dingen maken vind ik erg leuk. Na de HAVO wil ik graag naar de hotelschool. Bij De Bon Vivant werk ik naast school en  heb ik het erg naar mijn zin. In de afwas ben ik begonnen, inmiddels werk ik als keukenhulp. Hartstikke leuk en Leon, Thijs en Ewoud leren mij een heleboel.

Keukenhulp

Chef

Afwasser/keukenhulp

David

Afwasser

Khalil

Afwasser

Mahmoud

Bediening
Team bediening 3

Gastheer

Patrick

Mijn naam is Patrick Viets, 31 jaar.
Toen ik 15 was begon ik bij de Bon vivant als afwasser. Snel daarna zei de Chef ‘je mag ook hier je stage doen als leerling kok’. Koken vond ik leuk, maar de bediening sprak mij meer aan. Vervolgens heb ik de opleiding voor gastheer gedaan. Ik beleef veel plezier aan het omgaan met gasten.
Ik heb de gastheer opleiding afgerond en ben doorgegaan in het vak. Op dit moment ben ik de manager in het restaurant en ben ik leermeester, waar ik trots op ben. Ik geniet van elke dag weer naar het werk te gaan.
Mijn hobby’s zijn het weer in de gaten houden, bardienst draaien bij de voetbal en met vrienden weg.

Bediening

Vivian

Hoi, mijn naam is Vivian, 23 jaar. Ik heb mijn studie Kunst en Economie aan de HKU in Utrecht en mijn minor Liberal Arts in Zwolle afgerond.  Ik woon in Apeldoorn in een leuk huisje met mijn vriend.
In mijn vrije tijd geef ik graag bootcamptraining en houd mij verder bezig met wielrennen, kamperen, reizen (vaak in combinatie met elkaar), schilderen en lezen. Daarnaast heb ik veel planten in mn huis staan, die ik met liefde verzorg. Al wordt dit soms verstoord door mijn twee katten die de planten omgooien of opeten.

Ik voel mij erg thuis bij De Bon Vivant. Hopelijk u ook. Tot snel!

Gastvrouw i.o.

Michelle

Mijn naam is Michelle Durand, 19 jaar jong en ik doe ervaring op als gastvrouw voor mijn opleiding bij De Bon Vivant. Ik ben ooit begonnen met een bijbaantje in de horeca, wat al snel een allesomvattende parttime baan werd. Nu werk ik vol trots en met veel passie in de horeca. Mijn droom is dan ook om mijn eigen horecabedrijf in de toekomst te runnen. Ik heb veel interesse in het bestuderen van o.a. wijnen en hoop hier komend jaar bij De Bon Vivant veel over te leren. In mijn vrije tijd vrije tijd ga ik er graag op uit met vrienden en vind ik koken en nieuwe recepten uitproberen erg leuk

Bediening

Bart

Ik ben Bart Giezeman en werk sinds juni 2018 bij de Bon Vivant. Ik vind het top om hier te werken vanwege het contact met de gasten en het geweldig gezellige team. Na het behalen van mijn VWO diploma, studeer ik nu geneeskunde in Groningen. Eerder deed ik aan zwemmen en triathlon, maar sinds mijn verhuizing ben ik gaan roeien. Daarnaast fiets, zwem en loop ik nog regelmatig hard. Ondanks dat ik niet meer om de hoek woon, blijf ik met veel plezier bij De Bon Vivant werken.

Bediening

Chiel

Bediening

Marieke

Bediening

Lars

1Wim Eilander 4
Vinoloog

Wim Eilander

Eigenaressen gastvrouwen
1Astrid en Janet 4

Astrid Westdorp en Janet Eilander

Een droom werd een kans!

Aan de Loolaan staat een prachtig pand; dé droomlocatie voor een restaurant.

Het heeft dan ook al 25 jaar deze bestemming. Eerst een pannenkoekenhuis en later de Franse keuken met als specialiteit de wildgerechten.

Zo’n 18 jaar geleden kwamen we er zelf voor het eerst, we kwamen er vaak, vierden er bijzondere feesten en diners en liepen er dagelijks langs. Mijmerend met het idee het zelf eens te mogen uitbaten. Op een vergelijkbare, maar toch ook weer op een hele andere manier. Ik ben er gaan werken, parttime en af en toe de catering; met veel plezier!  De passie voor de horeca kreeg hier nog meer vorm.

Overdag de zaak gaan runnen, als een “shop in een shop”, dat werd ons plan! Samen met Astrid werd dat plan steeds serieuzer. Dobberend op een bootje in Friesland besloten we dat het moest gaan gebeuren. Met de eigenaren gingen we daarom in september hierover in gesprek.

Zij hoorden ons idee met interesse aan. Ze waren verrast, maar voor hen vielen meteen de puzzelstukjes in elkaar. Overdag zou kunnen, maar zij besloten ons iets anders voor te leggen; de Bon Vivant overnemen!

Een bijzondere kans om onze dromen waar te maken en ervoor te gaan!

Na overleg met onze gezinnen hebben we “ja! ” gezegd op deze bijzondere uitdaging en willen er een  fantastisch en gezellig Frans restaurant van maken!

Vol enthousiasme zijn we van start gegaan met alle voorbereidingen en op 1 maart ontvangen we de sleutel. Daarna een vlotte metamorfose en vanaf 18 maart gaan we open!

We hebben zin om iedereen daar te ontmoeten, dus we zeggen graag;

“We zien elkaar in De Bon Vivant!”

Bienvenue!

Astrid & Janet