*Teamfoto De Bon Vivant 3 0456
Keukenbrigade

Chefkok

Leon

Mijn naam is Leon. Ik ben 46 jaar en al 26 jaar werkzaam als kok in de horeca. De Bon Vivant was het eerste restaurant waar ik mijn loopbaan ben begonnen om nu als chefkok terug te keren, maakt de spreekwoordelijke cirkel rond.

Sous chef 

Gerben

Gerben is 1 september j.l. bij De Bon Vivant begonnen. Zijn enthousiasme, stralende ogen  en creativiteit zijn welkom en wij zijn heel blij dat hij de keukenbrigade versterkt.

Zelfstandig werkend kok

Ewoud

Hallo ik ben Ewoud, 29 jaar, en werk in middels 10 jaar bij De Bon Vivant.

Ik ben zelfstandig werkend kok en in mijn vrije tijd tour ik graag met de motor.

Zelfstandig werkend kok i.o.

Chef

Ik ben nu 18, maar op mijn 14e ben ik begonnen in de horeca. Eerst als bijbaantje, en ik vond het zo leuk dat ik besefte dat ik verder wilde binnen dit vakgebied. Ik ben begonnen in de bediening en de afwas. Af en toe mocht ik bijspringen in de keuken en dat vond ik het allerleukste. Ik wilde mij verdiepen in de keuken en in september van dit jaar, 2022,  ben ik in de keuken begonnen als leerling kok. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met muziek maken èn luisteren.

Keukenhulp

Kaj

Mijn naam is Kaj en ik ben 18 jaar en ik werk nu 3 jaar in de horeca maar van jongs af aan heeft hier mijn passie gelegen. Ik studeer momenteel hotel management bij het Saxion in Apeldoorn. Daarnaast zijn mijn sociale kring uitbreiden en sporten de activiteiten waar ik graag mijn vrije tijd mee vul. Koken bij De Bon Vivant, maar ook thuis vind ik erg leuk, ik kan weliswaar van mijn hobby mijn werk maken.

Bediening

Gastheer

Patrick

Mijn naam is Patrick, 32 jaar.
Toen ik 15 was begon ik bij de Bon vivant als afwasser. Snel daarna zei de Chef ‘je mag ook hier je stage doen als leerling kok’. Koken vond ik leuk, maar de bediening sprak mij meer aan. Vervolgens heb ik de opleiding voor gastheer gedaan. Ik beleef veel plezier aan het omgaan met gasten.
Ik heb de gastheer opleiding afgerond en ben doorgegaan in het vak. Op dit moment ben ik de manager in het restaurant en ben ik leermeester, waar ik trots op ben. Ik geniet van elke dag weer naar het werk te gaan.
Mijn hobby’s zijn het weer in de gaten houden, bardienst draaien bij de voetbal en met vrienden weg.

Gastheer

Abel

Mijn naam is Abel, ik ben 21 jaar en werk nu voor mijn tweede jaar bij De Bon Vivant. Dit doe ik in combinatie met de opleiding meewerkend horeca ondernemer, waar ik nu in mijn laatste jaar zit. Ik vind dat de gast altijd op nummer een moet staan. Ik wil de gast in de watten leggen in combinatie van wijnen, met een leuk verhaaltje, maar ook met wisselende cocktails.
Naast de bediening werk ik één dag per week in de keuken, maar ik kan ook in de moestuin, achter het restaurant, te vinden zijn, die we sinds dit jaar weer nieuw leven hebben in geblazen.

Gastvrouw

Eline

Ik ben Eline en ik ben 18 jaar oud. Drie jaar geleden ben ik in de horeca begonnen in de bediening. Daar heb ik de passie gevonden voor het vak en heb ik besloten verder te gaan in de horeca. Dit heeft ertoe geleid dat ik in september 2022 ben begonnen aan Hotelschool the Hague in Amsterdam. Mijn droom is opm later een groot hotel te runnen en ik leer nu hoe ik dat moet doen. Sinds mei 2022 werk ik bij De Bon Vivant waar ik het erg naar mijn zin heb en waar ik de kans heb gekregen om al veel te leren. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om wat met vrienden te gaan doen.

Bediening

David

 

Mijn naam is David en ik ben 17 jaar en ben net begonnen op het Cibap in Zwolle. Ik vind het leuk om achter de bar en in de bediening te werken. Ik voetbal bij Robur et Velocitas en game daarnaast graag

Bediening

Chiel

Ik werk een paar momenten in de week met veel plezier in de bediening. Daarnaast ben ik gestart met de opleiding accountancy aan het Windesheim in Zwolle. Rugby is mijn uitlaatklep en sinds kort ben ik, samen met vrienden trainer en coach van de Mini’s. Leerzaam en leuk. als ik tijd over heb ga ik heel graag uit.

Bediening

Marieke

Mijn naam is Marieke en ik ben 18 jaar oud. Ik studeer pedagogische wetenschappen in Nijmegen en heb het erg naar mijn zin. Later wil ik graag voor de klas staan. Ik ga regelmatig naar de sportschool en daarnaast vind ik het erg leuk om met vriendinnen af te spreken, bijvoorbeeld om te gaan stappen. Ik vind het superleuk om bij De Bon Vivant te werken, vaak in het weekend. Het contact met gasten spreekt mij aan en ik vind het fijn om ze blij te maken met lekker eten en wijnen. Hopelijk zie ik u snel bij De Bon Vivant.

Bediening

Bart

Ik ben Bart en werk sinds juni 2018 bij de Bon Vivant. Ik vind het top om hier te werken vanwege het contact met de gasten en het geweldig gezellige team. Ik studeer geneeskunde in Groningen. Als ik tijd over heb doe ik aan roeien. Ondanks de afstand, blijf ik, af en toe, met veel plezier bij De Bon Vivant werken.

1Wim Eilander 4
Vinoloog

Wim Eilander

Eigenaressen gastvrouwen
*Janet en Astrid 7 1808

Astrid Westdorp en Janet Eilander

Een droom werd een kans!

Aan de Loolaan staat een prachtig pand; dé droomlocatie voor een restaurant.

Het heeft dan ook al 25 jaar deze bestemming. Eerst een pannenkoekenhuis en later de Franse keuken met als specialiteit de wildgerechten.

Zo’n 18 jaar geleden kwamen we er zelf voor het eerst, we kwamen er vaak, vierden er bijzondere feesten en diners en liepen er dagelijks langs. Mijmerend met het idee het zelf eens te mogen uitbaten. Op een vergelijkbare, maar toch ook weer op een hele andere manier. Ik ben er gaan werken, parttime en af en toe de catering; met veel plezier!  De passie voor de horeca kreeg hier nog meer vorm.

Overdag de zaak gaan runnen, als een “shop in een shop”, dat werd ons plan! Samen met Astrid werd dat plan steeds serieuzer. Dobberend op een bootje in Friesland besloten we dat het moest gaan gebeuren. Met de eigenaren gingen we daarom in september hierover in gesprek.

Zij hoorden ons idee met interesse aan. Ze waren verrast, maar voor hen vielen meteen de puzzelstukjes in elkaar. Overdag zou kunnen, maar zij besloten ons iets anders voor te leggen; de Bon Vivant overnemen!

Een bijzondere kans om onze dromen waar te maken en ervoor te gaan!

Na overleg met onze gezinnen hebben we “ja! ” gezegd op deze bijzondere uitdaging en willen er een  fantastisch en gezellig Frans restaurant van maken!

Vol enthousiasme zijn we van start gegaan met alle voorbereidingen en op 1 maart ontvangen we de sleutel. Daarna een vlotte metamorfose en vanaf 18 maart gaan we open!

We hebben zin om iedereen daar te ontmoeten, dus we zeggen graag;

“We zien elkaar in De Bon Vivant!”

Bienvenue!

Astrid & Janet