IMG_8592

Wild eten van de Veluwe

Wild eten op de Veluwe? Bij Wildrestaurant De Bon Vivant bent u aan het juiste adres. Wij ontvangen van lokale jagers het Wild van de Veluwe en bereiden dit op traditionele wijze.
Door goede contacten te onderhouden met de lokale Jagers, kunnen wij het hele jaar door wild serveren.

Wildrestaurant De Bon Vivant

Sinds 1994 vindt u aan de Loolaan in Apeldoorn Restaurant De Bon Vivant. Door een centrale ligging op de Veluwe, is ons restaurant makkelijk te bereiken. Ook kunt u bij ons voor de deur Gratis parkeren.

Wildkaart

Weten wat voor wildgerechten wij serveren? Neem hier een kijkje in onze menukaart.

Wildgerechten eten?

Reserveer dan bij restaurant De Bon Vivant. Dit kan via 055-5787505 of online!

De Veluwe

restaurant Paleis het loo Apeldoorn

De natuur op de Veluwe bestaat uit diverse beheerseenheden, waarvan de Koninklijke Houtvesterij Het Loo (97 km²) de grootste is. Veel bos op de Veluwe is in de periode 1895-1920 aangelegd om stuifzand vast te leggen. Rond 1850 was een derde van de Veluwe bedekt met stuifzand, nu omstreeks een procent. Vooral de grove den bleek geschikt om stuifzand vast te leggen. In de periode 1895-1932 werden grote delen van de Veluwe afgerasterd, in bijna alle gevallen omdat de eigenaren wilden jagen. De wildstand op de Veluwe was zeer laag, en aan het kleine formaat van bewaard gebleven hertengeweien uit die tijd is de menselijke druk af te lezen. Dus werden er dieren geïmporteerd en uitgezet in stukken Veluwe met hekken eromheen. Echter in 2000 hebben Gedeputeerde Staten van Gelderland een nota van vastgesteld met de naam Veluwe 2010 een kwaliteitsimpuls – op weg naar een grenzeloze Veluwe (Bram Vreugdenhil) [4] Sindsdien streeft men niet zonder succes naar het verwijderen van zo veel mogelijk hekwerken en andere obstakels.

Geef een reactie