Troonswisseling op Paleis het Loo

Nagenieten van de troonswisseling met de expositie “ingehuldigd”?
De kleding van het koninklijk echtpaar, wordt ten toon gesteld op Paleis het Loo in Apeldoorn.
In een tentoonstelling is alles van de troonswisseling te zien. Zoals de kroon, de koningsmantel en de blauwe jurk van Maxima.

Paleis het Loo en de Troonswisseling

Paleis het Loo heeft daarmee de ‘publiekstrekkers’ van de inhuldiging in huis. In de speciaal als schatkamer ingerichte Audientiëkamer kan de inhuldiging worden herbeleefd. Op een credenstafel zijn de symbolen van het koningschap uitgestald, zoals kroon, scepter en rijksappel, die normaal opgeslagen liggen in een paleiskluis in Den Haag. Ook de koningsmantel kan van dichtbij worden bekeken. Uit onderzoek van het Koninklijk Huisarchief is gebleken dat het belangrijkste deel van de fluwelen stof nog stamt uit 1815, het jaar waarin de mantel voor het eerst is gebruikt. In de rokjas van Willem-Alexander was een ingenieuze draagconstructie verwerkt, zo onthult de expositie.

De tentoonstelling

Vanaf 7 mei t/m 16 juni is de tentoonstelling geopend op Paleis het Loo in Apeldoorn. Meer informatie kunt u vinden op: http://www.paleishetloo.nl/newsitem/240/1/3/Ingehuldigd.html

Restaurant De Bon Vivant Apeldoorn

Na een leuke dag Paleis het Loo bezocht te hebben, gezellig uit eten? Restaurant De Bon Vivant bevindt zich op nog geen 5 min afstand van Paleis het Loo en u kunt bij ons gratis parkeren voor de deur.