Paleisconcert Apeldoorn

Het Paleisconcert in Apeldoorn. Gaat u gezellig een avond uit en wilt u daarvoor heerlijk gegeten hebben? Restaurant De Bon Vivant biedt u graag die mogelijkheid. Ons restaurant bevindt zich op loopafstand van Paleis het Loo. Wij garanderen dat u optijd gegeten heeft voordat uw voorstelling begint.
U kunt bij uw reservering aangeven dat u naar de voorstelling gaat en wij houden er, speciaal voor u, rekening mee! Het bijkomende voordeel is dat u bij ons gratis voor de deur kunt parkeren.

Paleisconcerten bij Paleis het Loo

Dertig variaties op een droevige aria, dertig episodes in een boek. Het verhaal in Contrapunt, de meest recente roman van Anna Enquist, volgt de structuur van de Goldbergvariaties van J.S. Bach.
Hij schreef deze Goldbergvariaties tussen 1739 en 1741, na de onverwachte dood van zijn vijfentwintigjarige zoon Bernhard. Langzaam maar zeker, variatie voor variatie, ontvouwt zich het landschap van het verleden van de dochter van een pianospelende vrouw. Niet in chronologische volgorde, maar bepaald door het karakter van de variaties. De muziek ondersteunt op die manier momenten van geluk en pijn, maar ook van vrolijkheid en razernij, van onbekommerdheid en zorg. Reden genoeg dus om tekst en muziek samen op het podium te zetten.