De Bon Vivant Loolaanrally

Op zondag 11 september 2011 zal de vorstelijke Loolaan worden omgetoverd tot rennerskwartier van de eerste editie van “De Bon Vivant” Loolaanrally.

Met een deelnemersveld van maximaal 30 klassieke of sportieve voertuigen zal dit een evenement worden om niet snel te vergeten! Door middel van een aantal verschillende route-aanduidings systemen (bolletje-pijltje, kaartlezen, foto-opdracht) wordt u geleid langs de meest prachtige plekjes die de Veluwe rijk is.

Brasserie “De Bon Vivant” zorgt ervoor dat het u de gehele dag aan niets zal ontbreken. U wordt ontvangen met een kop koffie of thee, de lunch staat tijdens de rally voor u klaar op locatie en na binnenkomst kunt u aanschuiven aan een met zorg gekozen drie-gangen diner.

Het goede doel

Uiteraard rijdt u ‘niet voor niets’: de opbrengst van dit evenement is bestemd voor de bouw van nieuwe toiletfaciliteiten op Itinyi Primary School in Kenia.

Op 45 kilometer van de plaats Voi ligt een klein dorpje genaamd Maungu. Hier staat een basisschool waar ongeveer 420 kinderen onderwijs genieten. De omstandigheden waaronder hier lesgegeven wordt is niet vergelijkbaar met de scholen zoals wij die hier kennen.

Er is ondertussen door Wildlife Care al veel verbeterd maar er is nog veel te doen. Vooral de aandacht voor de meisjes is nu een speerpunt. De toiletten voor de meisjes is verre van hygiënisch en als de meisjes in hun maandelijkse periode komen kunnen ze niet eens naar school. Om hierin een rigoureuze verandering te brengen hebben Hans en Yvonne Winter van de Bon Vivant besloten een evenement te organiseren om zodoende samen met u een volledig nieuw toiletgebouw neer te zetten.

Dit damestoilet zal voorzien worden van moderne toiletten en wasgelegenheid met een hygiënische afwerking zodat schoonmaken eenvoudig wordt.

Door uw inzet kunnen deze meisjes gewoon naar school en hetzelfde leerniveau handhaven als de jongens.

Het rally programma

11:00 –11:30 Ontvangst en inschrijven, uitreiking goody bag en startnummer. Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee.
11:30 –12:00 Briefing rijders en navigators, uitleg over de verschillende route-systemen.
12:00 Start van de 1e Loolaanrally, onder leiding van starter Gerhard Fokkens en commentator Willem van Dorssen
17:00 Binnenkomst eerste équipe en start rallyborrel
18:30 Aanvang diner en tussentijdse veiling ten behoeve van Itinyi School Project, met aansluitend de prijsuitreiking en verloting
22:00 Afsluiting 1e Loolaanrally

Meer info

Meer informatie over de De Bon Vivant Loolaanrally kunt u vinden op www.rijdenvoorafrika.nl