Giro d’Italia finisht aan de Loolaan!

Parcour Giro d'italia Apeldoorn

De openingstijdrit van de Ronde van Italië start in sportcomplex Omnisport in Apeldoorn en eindigt aan de Loolaan in Apeldoorn. 

Vrijdag 6 mei

Vanuit Omnisport moeten de renners 9,8 kilometer tegen de klok rijden en finishen aan de Loolaan, zo maakte de organisatie maandag bekend. Op vrijdag 6 mei is de tijdrit, daarna volgen twee ritten door de Nederlandse provincie: van Arnhem naar Nijmegen op 7 mei en een dag later in omgekeerde richting.

Parcours Giro d’Italia Apeldoorn

Het ultravlakke parcours voert de renners van Omnisport over de Zutphensestraat, Deventerstraat, Noorderlaan, langs het kanaal naar de Edisonlaan. Daarna duiken ze via de Boerhaavestraat de parken in, om via de Generaal van Heutszlaan, Paslaan en Kerklaan (langs het Oranjepark) uit te komen bij de Grote Kerk. Rechts zien ze dan al de Loolaan, maar eerst wachten nog de Soerenseweg en Jachtlaan. Bij de Naald draaien ze vervolgens de Loolaan in, waar de eindstreep net vóór de Bosweg getrokken wordt.

Restaurant De Bon Vivant aan de Loolaan

Restaurant De Bon Vivant bevindt zich al sinds 1994 op de Loolaan in Apeldoorn.

Mocht u interesse hebben om deze dag het gehele restaurant af te huren, kunt u contact opnemen via debonvivant@live.nl of 055-5787505.