Biologisch restaurant Veluwe

IMG_2337

Biologisch restaurant op de Veluwe

Biologisch eten op de Veluwe? Bij Wildrestaurant De Bon Vivant bent u aan het juiste adres. Wij ontvangen van lokale jagers het Wild van de Veluwe en bereiden dit op traditionele wijze.
Door goede contacten te onderhouden met de lokale Jagers, kunnen wij het hele jaar door biologisch wild serveren.

Om bij te dragen aan een duurzame en biologische samenleving, houden wij o.a. rekening met de volgende punten:

  • Onze vis- gerechten zijn “lijn”gevist.
  • Ons vlees van de koe en varken zijn van boerderijen waar deze dieren met biologisch eten worden gevoerd.
  • Een selectie gerechten wordt op een biologische manier bereid. Andere gerechten worden op een, waar mogelijk, biologische manier bereid.
  • Bieden u de keus om zelf “bij gerechten” te bestellen. Dit om onnodig afval tegen te gaan.
  • Goede connecties met de jagers, voor lokaal natuurlijk wild. Denk hier bijvoorbeeld aan hazen, herten, wilde zwijnen die vrij in de natuur hebben rondgelopen.
  • Strakke en bewuste inkoop. Dit zodat er zo min mogelijk wordt weggegooid.
  • Wij streven er naar om zoveel mogelijk “Sfeervolle” spaarlampen in ons restaurant te hebben.
  • Onze eigen biologische kruidentuin.

Zie ook ‘Sinds 1994’

Biologisch restaurant De Bon Vivant

Sinds 1994 vindt u aan de Loolaan in Apeldoorn Restaurant De Bon Vivant. Door een centrale ligging op de Veluwe, is ons restaurant makkelijk te bereiken. Ook kunt u bij ons voor de deur Gratis parkeren.

De Veluwe

De natuur op de Veluwe bestaat uit diverse beheerseenheden, waarvan de Koninklijke Houtvesterij Het Loo (97 km²) de grootste is. Veel bos op de Veluwe is in de periode 1895-1920 aangelegd om stuifzand vast te leggen. Rond 1850 was een derde van de Veluwe bedekt met stuifzand, nu omstreeks een procent. Vooral de grove den bleek geschikt om stuifzand vast te leggen. In de periode 1895-1932 werden grote delen van de Veluwe afgerasterd, in bijna alle gevallen omdat de eigenaren wilden jagen. De wildstand op de Veluwe was zeer laag, en aan het kleine formaat van bewaard gebleven hertengeweien uit die tijd is de menselijke druk af te lezen. Dus werden er dieren geïmporteerd en uitgezet in stukken Veluwe met hekken eromheen. Echter in 2000 hebben Gedeputeerde Staten van Gelderland een nota van vastgesteld met de naam Veluwe 2010 een kwaliteitsimpuls – op weg naar een grenzeloze Veluwe (Bram Vreugdenhil) [4] Sindsdien streeft men niet zonder succes naar het verwijderen van zo veel mogelijk hekwerken en andere obstakels.